Clemens

Clemens

Biografi

Clemens Legolas Telling er bedst kendt under sit kunstnernavn MC Clemens eller bare Clemens. Han er en mand med mange talenter og titler blandt andet sanger, producer, teaterinstruktør og tekstforfatter, men han er fremfor alt kendt for at være en af Danmarks allerdygtigste rappere.

Clemens er manden bag en række store hits som singlen ”Champion”, der blev til i samarbejde med Jon Nørgaard og opnåede en førsteplads på singlelisten, ”Ingen kender dagen” med Sarah West, der opnåede guld- og platincertificeringer og mange andre.

Clemens’ musikalske karriere begyndte i 1989, hvor han som DJ på en ungdomsklub i Sønderborg hurtigt blev kendt for sin evne til at omdigte og recitere MC Einars tekster. L:Ron:Harald lærte Clemens at rappe, og det blev hurtigt tydeligt, at han havde talent for det. I 1996 vandt han op til flere uofficielle Danmarksmesterskaber i freestyle og fik førstepladsen til det officielle DM i Rap.

Det store kommercielle gennembrud kom i 1997, hvor Clemens udgav debutalbummet ’Regnskabets time’, der fik flere anmelderroser. Det var dog langt fra en engangsfornøjelse, for Clemens efterfølgende albums ’Den anden verden’, ’Professionel bla bla’, ’Dans med døden’ med flere har alle modtaget stor ros af anmeldere og publikum og resulteret i flere priser blandt andet P3 Prisen for ’Årets Hip-hop Radiohit’.

Clemens har en særlig musikalitet, og han mestrer leg med rytmer og ord. Han er en mand fuld af overraskelser, og de færreste ved nok, at han har skrevet mere end 80 numre med Bent Fabricius Bjerre, og at han er manden bag alt tekstmateriale til en nyfortolkning af ’Nøddeknækkeren’, der blev sat op i en breakdance-version. Nyfortolkningen af ’Nøddeknækkeren’ blev en kæmpe publikumssucces, modtog en Reumert og blev en del af Kulturkanonen. Clemens har også skrevet alle sangteksterne til Matador-musicalen, der blev sat op i Operaen og solgte 85.000 billetter og ’Cykelmyggen Egon’, som solgte over 100.000 billetter. Han er en mand af mange talenter og en konstant overraskelse.

Clemens har været en del af det danske musikmiljø i adskillige år, og han har mange års erfaring fra klubber og festivaler landet rundt. Han er garant for et show, der når langt ud over scenekanten, og han leverer altid en imponerende optræden. Clemens har et helt utrolig nærvær på scenen og optræder med en nerve og energi, der når alle i salen.

Se anbefalinger af Clemens

Book Clemens direkte ved djbooking.dk på tlf. 7021 7025 eller ved at sende en forespørgsel her på profilen.

Send forespørgsel

Forespørg på kunstner:

Dit navn/firma:*

E-mail:*

Telefon:*

Info om arrangement:*

NB: Din forespørgsel forpligter ikke før nærmere aftale.