Gulddreng – Danmarks nye guldfugl

I juni 2016 blev Danmark ramt af guldfeber. Mens de skrålede med på linjerne ”Er du model? Er du model? Vil du med på hotel?”, satte den ukronede konge af provokerende pop sig godt til rette på hit-tronen. Syv singler er det blevet til, og ligeledes har de alle det til fælles, at have ligget nummer 1 på Spotify i løbet af det sidste halve år.

Gulddreng er en bl.a. kendt for sin tilbageholdenhed fra offentligheden, hvor der er op hersket stor mystik om denne karakter. Indtil for nylig har Gulddreng været anonym, og selvom de fleste folk efterhånden har hørt om Malte Ebert fra Vejle, ja så værner Gulddreng om mystikken, drømmen og berømmelsen. Netop derfor, elsker publikum ham – eller så hader de ham. Trods sin korte tid i rampelyset vandt han publikumsprisen til DMA 2016 (Danish Music Awards, red.).

Provokerende tekster og flere hits

Med accenten, smykkerne og det dobbelte sæt guldure ved offentligheden godt, at Gulddreng er en karakter, men det gør ham ikke til en gimmick af den grund. Succesen er der jo, ligesom pigerne, solbrillerne og selvironien. At være Gulddreng muliggør at lege med grænserne for, hvad man kan tillade sig. For Gulddreng kan tillade sig alt. Ifølge ham selv oplever han ikke selv sine tekster som provokerende:

“Jeg oplever ikke mine tekster som provokerende. Jeg siger bare tingene, som de er. Når jeg har været ude og sige undskyld, er det, fordi jeg er kommet til at gøre nogen kede af det. Det koster ikke noget at sige undskyld, og hvis det kan gøre folk glade igen, så gør jeg det gerne. Også selvom jeg ikke synes, jeg har gjort noget galt.”

For tiden bruges det meste af Gulddrengs tid i studiet, hvor han forsat producerer flere singler. Single hits er stadig det foretrukne domæne, hvilket også er til grund for hvorfor han ikke har udgivet et album endnu. Så længe singleræset kører så godt, som han siger, så forsætter han med at producere singler.

En stjerne på sociale medier

Gulddreng er i den grad en musiker, der har formået at udnytte sociale medier til at opnå sin succes. Selvom hans singler efterhånden har ramt radiokanalerne herhjemme, er det på streamingtjenester og sociale medier, Gulddrengs succes begyndte. Han har lavet sin egen app, og hver gang han har noget at dele med sine fans, smider han bare en video på Facebook eller et billede på Instagram. Det sådan, Gulddreng skriver sin egen historie.

Han kan godt lide interaktionen med sine fans og bruger rigtig meget af sin tid på at besvare folk i kommentarfeltet. Ifølge ham selv, er Gulddreng skabt igennem de sociale medier, hvilket også er grunden til at han kunne indtage hitlisterne med storm.

Book Gulddreng på DJ Booking

Det muligt og booke Gulddrengen igennem djbooking.dk, og igennem vores netværk tilbyder vi altid booking af de absolut bedste artister fra den danske musik scene.

Du kan booke Gulddreng ved at sende en forespørgsel her på siden, eller ringe på 7021 7025 og få en uforpligtende snak med os.

Send forespørgsel

Forespørg på kunstner:*

Dit navn/firma:*

E-mail:*

Telefon:*

Info om arrangement:*

NB: Din forespørgsel forpligter ikke før nærmere aftale.